Huisartsenpraktijkstadsring

Echo's/ECG/Bloedprikken

Echografisch onderzoek in de huisartsenpraktijk

Echografie is bij uitstek geschikt voor de huisartsenpraktijk. Het is een snel en veilig onderzoek zonder stralenbelasting. Door mijn Duitse achtergrond kwam ik al jaren geleden in contact met de mogelijkheden voor echografie in de huisartsenpraktijk. Gelukkig bestaat nu de mogelijkheid dat ook in Nederland te doen. Ik heb een aantal jaar terug mijn certificering afgerond en ik mag me nu officieel huisarts/echografist noemen.

De echo’s vallen onder de huisartsenzorg in het basispakket en anders dan bij echografie in het ziekenhuis, gaan de kosten niet van uw eigen bijdrage af.

U kunt voor echografie bijvoorbeeld bij mij terecht voor echo’s tijdens de eerste twaalf weken van de zwangerschap, maar ook voor echo’s ter diagnostisering van aandoeningen als bijvoorbeeld nierstenen en galstenen.

ECG

Om het risico op hart en vaat problematiek in kaart te brengen bestaat de mogelijkheid om in de praktijk een ECG ("hartfilmpje") te laten maken.

 

Bloedprikken:

Door een samenwerking met het laboratorium van het ziekenhuis kunt u nu ook in de praktijk bloed laten prikken. U kunt op afspraak voor bloedafname terecht op dinsdag en donderdag tussen 8:00 en 10:00 uur